Cum se realizează înscrierea pe lista pacienților?
Pacientul se prezintă la cabinet cu cartea de identitate și cu cardul de sanatate, iar restul il facem noi!
Întrebări
Trebuie să aduc fișa medicală de la fostul medic de familie?
Nu. Daca ati fost inscris pe lista unui alt medic din comuna Vărăști, datele dvs medicale sunt preluate automat.
Este legal să schimb medicul de familie?
Da. Dumneavoastră puteți schimba medicul de familie ori de câte ori doriți, cu condiția să nu fie mai des de o dată la șase luni.
Copiii nu au card de sănătate. Ce se întâmplă cu ei?
Copiii nu au card de sănătate, pentru că înscrierea lor se face doar cu certificatul de naștere. Ei nu au nevoie de card.
Cât costă serviciile medicale?
Serviciile medicale oferite în cadrul cabinetului de medicină de familie sunt, majoritatea, gratuite. Aici se includ: consultații, controale, măsurarea tensiunii arteriale, injecții, etc… Unele servicii, cum ar fi electrocardiograma, spirometria sau monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale au un plafon până la care pot fi realizate gratuit. Adică, doar un anumit număr de pacienți pot beneficia gratuit în fiecare lună de ele. Însă, prețurile lor nu sunt deloc mari, iar noi încercăm să programăm pacienții astfel încât fiecare să poată apela la aceste servicii gratuite. Lista de prețuri pentru serviciile cu plată se găsește afișată la cabinet.
Cine plătește serviciile gratuite?
Casa Județeană de Asigurări Giurgiu plătește medicului de familie serviciile efectuate în cadrul cabinetului.
Când se fac consultații la domiciliu?
Consultațiile la domiciliu se efectuează pentru acei pacienți care nu se pot deplasa la cabinet și au nevoie de serviciile medicului de familie, sau pentru sugari si proaspetele mămici.
Pentru consultații trebuie făcută programare, neapărat?
De preferat este ca fiecare pacient să își facă o programare, ca să nu aștepte când vine la cabinet. Însă, vă puteți prezenta și fără programare, în timpul programului de cabinet, dar veți fi preluat în ordinea sosirii, după cei care s-au programat, ori în funcție de gradul de urgență al fiecăruia. Pentru emiterea rețetelor si monitorizarea tratamentului, este bine să vă programați din timp, în fiecare lună.